Kančí guláš 4.75/5 (4)

Ingredience:

Kančí maso:500 g, cibule: 2 ks, česnek: 4 stroužky, olej, máslo, pivo: 2 dl, hovězí vývar: 3 dl, jalovec: 4 ks, bobkový list: 2 ks, nové koření: 3 ks, mletá paprika, provensálské koření, sůl, pepř mletý, kmín, rajský protlak: 1 lžíce, hořčice plnotučná: 1 lžička, tmavá jíška.

Postup přípravy:

V tlakovém hrnci si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme všechno koření a bylinky.
Až se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči (v hrnci cca 1,5 hodiny). Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo chlebíkem.

Komentáře jsou vypnuty.