Srnčí maso na smetaně 4.67/5 (3)

Ingredience: Srnčí kýta, plec nebo hřbet, kořenová zelenina – mrkev, celer, koření – Divočina od Vitany, bobkový list, tymián, uzený špek, smetana 12%, hladká mouka na zahuštění, sůl.

Postup přípravy:

Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením „Divočina“ od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a necháme uležel v chladnu do druhého dne. Druhý den pekáč dáme do vyhřáté trouby na 210°C a přikryté pečeme 2,5 – 3 hodiny do změknutí masa.

Když je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a budeme se věnovat přípravě omáčky. Odstraníme bobkový list a pak ponorným tyčovým mixérem veškerou zeleninu ve šťávě rozmixujeme. Přilijeme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku a omáčku zahustíme a chvíli provaříme. Pak vše propasírujeme přes síto a dochutíme solí.

Hotovou omáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžičku brusinkové zavařeniny. Podáváme s kynutým knedlíkem a srnčím masem.

Komentáře jsou vypnuty.